L’AAT es converteix en membre de ple dret d’EFTC, una federativa europea de comunitats terapèutiques

Des del passat mes de juny, l’Associació d’Acollida i Acció Terapèutica (AAT) ha passat a formar part de la federativa europea de comunitats terapèutiques European Federation of Therapeutic Communities (EFTC), un conglomerat internacional amb seu a Bèlgica que compta amb quaranta-tres centres repartits per  la majoria dels països europeus, a més de connexions amb altres associacions importants d’Àsia, Oceania i Amèrica del Nord.

Amb aquesta incorporació de l’AAT a la federativa europea EFTC, l’entitat expandeix els seus horitzons amb una nova col·laboració de caràcter internacional, que pot afavorir, en un futur, la participació de l’associació en investigacions, estudis i publicacions per tal de millorar les condicions i els mètodes terapèutics que ajuden les persones amb problemes d’addiccions.

La inclusió de l’AAT com a entitat de ple drte de l’EFTC no és casual, doncs ambdues organitzacions comparteixen gran part dels objectius base. La missió principal de l’EFTC és “avançar en la causa de la rehabilitació i l’habilitació dels consumidors problemàtics de drogues” mitjançant un enfocament comunitari com el que utilitza l’AAT en els seus tractaments de comunitat terapèutica.

A més, la federativa europea té com a principals vies de treball el desenvolupament de programes efectius a Europa, facilitant la comunicació entre agències i organismes, promocionant la formació ètica del personal, coordinant intercanvis entre centres de tractament, avaluant nous mètodes per millorar la integració social i prevenir recaigudes, i organitzant conferències per compartir coneixements i bones pràctiques en la política de rehabilitació i tractament de drogues.

 

Una federativa amb més de 40 anys d’història

Creada a Dusseldorf (Alemanya) l’any 1981, mateixa data de la fundació de l’AAT, la European Federation of Therapeutic Communities és la quarta federació a la qual s’incorpora l’entitat catalana, la primera que actua més enllà de les fronteres de l’estat espanyol. Fins ara, l’Associació d’Acollida i Acció Terapèutica formava part de dues federatives autonòmiques, la Federació Catalana de Drogodependències i la Coordinadora de Comunitats Terapèutiques, Pisos de Reinserció i Centres de Dia, i una d’estatal, la UNAD, Red de Atención a las Adicciones.

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *