Un premi per a l’AAT: Impulsant la reinserció social de les dones en situació de vulnerabilitat

L’Associació Acollida i Acció Terapèutica (AAT), entitat amb una àmplia experiència en el tractament de les addiccions, ha estat reconeguda amb un premi per la seva destacada labor en benefici de la comunitat. La societat Bizcabar Patrimoni SL ha concedit a l’AAT un dels Premis Bizcabar 2023, amb una dotació econòmica de 7.000 euros, pel projecte del Pis Autogestionat per a Dones, una iniciativa amb perspectiva de gènere que busca oferir suport a la reinserció social d’aquest col·lectiu.

 

L’origen d’aquesta proposta es remunta a l’any 2021, quan l’AAT va percebre una preocupant necessitat d’ajudar les dones que, després de completar el tractament de les seves addiccions, es trobaven en situació de vulnerabilitat sense suport social o fins i tot sense un sostre on viure. Amb aquest context en ment, es va crear el Pis Autogestionat per a Dones, un espai segur i acollidor on les dones poden iniciar la seva transició cap a una vida plena i integrada.

 

El projecte va sorgir amb l’objectiu de ser un pont entre el final del tractament i l’inici d’una nova etapa de reinserció a la societat. Sovint, aquelles persones que han superat una addicció necessiten suport continu i un entorn propici per assolir una inserció exitosa. És aquí on el projecte es converteix en una oportunitat perquè les dones puguin viure de manera autònoma i segura, mentre reben el suport emocional i les eines necessàries per desenvolupar les seves habilitats i construir una nova vida.

 

Malgrat els incansables esforços realitzats per l’AAT per finançar aquest projecte, fins ara només havien rebut subvencions puntuals que no cobrien les seves necessitats econòmiques. Així, el premi atorgat per Bizcabar Patrimoni SL esdevé fonamental, ja que permetrà que el Pis Autogestionat per a Dones continuï en funcionament i pugui ajudar a un major nombre de dones en situació de vulnerabilitat.

 

La importància del Pis Autogestionat per a Dones radica en la seva visió integradora i el seu compromís amb el benestar de les persones. L’AAT entén que la sortida d’una addicció és només el primer pas cap a una nova vida, i que aquest procés requereix un acompanyament humà i afectuós. Amb aquest premi, l’associació es compromet a seguir lluitant per una societat més justa i igualitària, on totes les persones tinguin l’oportunitat de reconstruir-se i aspirar a un futur més prometedor.

 

La col·laboració entre empreses com Bizcabar Patrimoni SL i entitats com l’AAT constitueix una mostra positiva del potencial de transformació social que pot sorgir quan els diferents actors de la societat s’uneixen per a un objectiu comú. A través d’aquest tipus d’iniciatives, es construeixen ponts que permeten que projectes essencials tinguin un impacte real en la vida de les persones i contribueixin a una societat millor per a tothom.

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *