AAT canvia de nom per lluitar contra l’estigma 

A partir d’ara, Acollida i Acció Terapèutica és el nom nou d’una entitat que redissenya una imatge més moderna  

L’Associació Acollida i Acció Terapèutica (AAT), anteriorment i des dels seus inicis Associació d’Ajuda als Toxicòmans, estrena una nova nomenclatura aquest mes de maig de 2022 per mostrar-se amb una cara més afable al món i lluitar contra l’estigma que existeix contra les persones que pateixen drogoaddiccions. 

Després de més de 40 anys, AAT canvia la seva denominació per fer més entenedora la tasca d’una organització sense ànim de lucre que basa la seva activitat en l’acollida i l’acció terapèutica de persones drogodependents però també amb addiccions comportamentals. I és que els programes de tractament d’AAT, tant els residencials com els ambulatoris, estan dissenyats per poder fer front a qualsevol tipus d’addicció de les persones, i això engloba les substàncies però també addiccions nocives com al sexe de pagament, als jocs d’atzar o inclús a la tecnologia.

AAT canvia el seu nom després de 40 anys, on aquestes sigles han esdevingut una senya d’identitat en la lluita contra les addiccions 

Amb aquest canvi de nom, no obstant, AAT conserva unes sigles que han estat distintives des de la creació de l’entitat l’any 1981. Les lletres inicials d’AAT han esdevingut una ensenya del tractament contra les addiccions a nivell català, fins el punt que el grafisme de l’entitat ha arribat a ser inclús més reconeixible que el seu nom després que el 2021 l’associació fos reconeguda com a entitat d’Utilitat Pública per la Generalitat de Catalunya. 

Per complementar la remodelació del nom, que lluita contra l’estigma i alhora es presenta al món digital d’una manera més moderna, Acollida i Acció Terapèutica estrena també un nou logotip de l’entitat i una nova pàgina web, on s’hi troba tota la informació necessària per a les persones que necessiten cop de mà per la superació de les addiccions. 

Els canvis a l’entitat inclouen una nova imatge corporativa i un nou lloc web, el qual pretén dotar als usuaris de “la confiança necessària per afrontar el conflicte”, explica la directora 

Amb tots aquests canvis, la directora de l’entitat, Mercè Mompín, s’ha mostrat molt orgullosa del nou rumb “més modern i actualitzat” que ara pren AAT. Alhora, Mompín creu que aquesta nova orientació del nom ajudarà a lluitar contra l’estigma perquè “ens vam trobar que moltes persones se sentien incòmodes a l’hora de dir el nom de l’entitat per l’estigma que es genera al voltant del terme ‘toxicòmans’, i amb aquest canvi de nom pretenem dotar als nostres usuaris de la confiança necessària per afrontar el conflicte”, explica. 

A més, l’experiència de la directora de l’associació li fa entendre que el sentiment de pertinença i agraïment de les persones usuàries amb l’entitat fan que l’equip professional senti orgull de la seva feina, cosa que portarà el canvi de nom a fer “una comunitat de terapeutes i usuàries que emprenen accions conjuntes per a fer una societat més sana, que amb la nova denominació podran dir sense complexes que són membres de l’Associació Acollida i Acció Terapèutica”.  

2 Comments

  1. Pingback:La renovació visual d’AAT presenta una nova imatge corporativa i pàgina web – AAT

  2. Pingback:Cristina: “Quan vaig entrar al centre era la tristor personificada, però ara torno a tenir ganes de viure” – AAT

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *