Marta: “El que més m’ha costat ha sigut acceptar la meva addicció”

Quan parlem de resiliència parlem de la Marta (Barcelona, 1968), del seu procés i de com ha anat superant etapes de la vida malgrat tots els entrebancs. La Marta tenia una forta dependència de l’alcohol, física però també psicològica, que la feia recórrer a aquesta substància per pair les males notícies i celebrar les bones. Després de ser diagnosticada amb la impossibilitat de no tenir fills, la protagonista d’aquesta entrevista va disparar el seu consum de begudes alcohòliques fins a convertir-ho en una rutina diària.

La Marta es defineix com una persona a qui no agraden les normes ni sentir-se pressionada, i potser és aquest el motiu que no s’acabés de trobar còmode en els seus primers intents terapèutics en algunes Comunitats, tant de l’Associació d’Acollida i Acció Terapèutica com d’altres entitats. En aquest tipus de programes, la convivència exigeix que totes les persones que en són usuàries compleixin una sèrie de normes essencials, però la Marta no acceptava de bon gust aquestes imposicions.

Després de dos intents fallits de formar part d’una Comunitat Terapèutica, i tal com explica la mateixa protagonista, gràcies a l’empenta de la directora de l’AAT, Mercè Mompín, la Marta finalment va passar a formar part de les activitats del Centre de Dia de l’entitat, ubicat a l’Hospitalet de Llobregat. Malgrat les dificultats del seu procés, imposades per la pandèmia i per algunes recaigudes en forma de consums puntuals, la Marta actualment forma part del Programa de Suport a la Vida Autònoma i està en la fase final del seu tractament.

Enrere queden moltes hores de teràpia, de convivència amb altres usuàries i moltes activitats acomplertes amb el suport de l’equip professional d’AAT. Ara, la Marta mira al futur amb alegria, “vivint la seva vida”, tal com ella mateixa relata, i amb l’alegria de compartir els dies amb qui més estima: el seu fill Pol.

Pots consultar el material audiovisual complementari als perfils de l’AAT a les xarxes socials.

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *